HTML

Hitelesen HITEL lesen

„Nyakamon a disznóvágás, és se disznóm, se szalmám!” –jutott eszembe a régi mondás, mikor ismerősömet hallgattam: -férjhez megy a lányom, de hol fog lakni? Nálunk nincs túl sok hely, a vőlegénye is panelban lakik a szüleivel. Igaz, hogy mindketten jól keresnek, de annyi pénzük nincs, hogy fussa egy saját lakásra. Hitel kell, de milyen?

Kereső

Egyedi keresés

Választhatsz

Utolsó kommentek

Jobbnál jobb ajánlatok

A deviza hitel kockázata

2007.08.15. 15:50 online




Az emberek általában a havi törlesztő részlettől függően döntik el, hogy milyen és mennyi hitelet vesznek fel.



"A devizahitel tényleges kockázata

A lakáshitel-felvétel előtt állók túlnyomó többsége szinte egyetlen paraméterre fókuszál a számára megfelelő hitelkonstrukció kiválasztásakor, ez pedig nem más, mint a havi törlesztőrészlet nagysága. Ez az egyszerű mérlegelés mára oda vezetett, hogy az újonnan folyósított jelzáloghitelek több mint 90%-a svájci frank alapú. Annak ellenére, hogy szinte mindenki hallott már az árfolyamkockázatról, a legtöbben nem tudják pontosan, miként érinti ez hiteltörlesztésüket. A következőkben ezt a kérdéskört tekintjük át, hogy valóban megalapozottan tehessük le voksunkat a "slágerhitel" mellett.


Hogyan épül fel a deviza hitel?




 
 
 
 
 
 
 

1 komment

Címkék: hitel

A bejegyzés trackback címe:

https://hitelestipp.blog.hu/api/trackback/id/tr57140726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ingatlanprofi · www.lakasvasarlas.blog.hu 2007.10.20. 00:34:23

Hát igen. És sajnos, aki nagyon szűkre szabja a takaróját, annak könnyen kilóg a lába.
Pont azok lesznek megszorulva, akiknek fontos, hogy mennyi a havi részlet, ha nő az árfolyam, és emiatt 5-10 ezerrel többet kell fizetni.

Mondjuk érthető a devizahitel, a forinthitelhez viszonyítva (összeg nagyságától függően) 10-20 ezerrel kevesebb havonta a törlesztés. Ez azért jelentős összeg.
süti beállítások módosítása