HTML

Hitelesen HITEL lesen

„Nyakamon a disznóvágás, és se disznóm, se szalmám!” –jutott eszembe a régi mondás, mikor ismerősömet hallgattam: -férjhez megy a lányom, de hol fog lakni? Nálunk nincs túl sok hely, a vőlegénye is panelban lakik a szüleivel. Igaz, hogy mindketten jól keresnek, de annyi pénzük nincs, hogy fussa egy saját lakásra. Hitel kell, de milyen?

Kereső

Egyedi keresés

Választhatsz

Utolsó kommentek

Jobbnál jobb ajánlatok

Éjszaka erősödött a forint

2008.10.11. 11:45 online

 

Jelentősen erősödött a magyar deviza. Az euró árfolyama pénteken még 272 forinton is járt, éjszaka azonban már 256,50 forintra változott a jegyzés.

Az állampapírpiac csütörtöki kiszáradásával összefüggésben jelentősen gyengült a forint. Péntek reggel már 272 forinton jegyezték az eurót, majd rendkívül volatilis (változékony) kereskedésben első körben 262 forintra változott az árfolyam. Ezt követően ismét az eurónál volt az előny, így 267 forintra ugrott a jegyzés, majd a magyar deviza rákapcsolt. Éjszaka már 256,50 forint körül járt a közös európai fizetőeszköz kurzusa.

A kereskedők nem látták nyomát annak, hogy a Magyar Nemzeti Bank - a jegybankelnök szóbeli intervencióját leszámítva - beavatkozott volna a piaci folyamatok alakulásába - ezt Geszti Pál is megerősítette az [origo]-nak. Simor András mellett több elemző is úgy véli, hogy az óriási forintgyengülésnek nincs fundamentális alapja, a magyar gazdaság helyzete nem indokolja a pénteken látott szélsőséges árfoyam-ingadozást. A jegybanki vezetők jelezték: az MNB kész alapkamat-emelés mellett bármilyen más monetáris politikai eszközökhöz is nyúlni.

Forrás: klikkbank.hu
 

Szólj hozzá!

Címkék: árfolyam hitel forint

A bejegyzés trackback címe:

https://hitelestipp.blog.hu/api/trackback/id/tr77708366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása