HTML

Hitelesen HITEL lesen

„Nyakamon a disznóvágás, és se disznóm, se szalmám!” –jutott eszembe a régi mondás, mikor ismerősömet hallgattam: -férjhez megy a lányom, de hol fog lakni? Nálunk nincs túl sok hely, a vőlegénye is panelban lakik a szüleivel. Igaz, hogy mindketten jól keresnek, de annyi pénzük nincs, hogy fussa egy saját lakásra. Hitel kell, de milyen?

Kereső

Egyedi keresés

Választhatsz

Utolsó kommentek

Jobbnál jobb ajánlatok

Feketén kapsz fizetést? Ne is álmodj nyugdíjról!

2008.02.19. 08:57 online

A pénzcentrum.hu ma megjelent cikkében elemzi azt a tanulmányt, amely arról készült, hogy a  rejtett gazdaságban való részvétel mennyiben befolyásolja a nyugdíjcélú megtakarításokat, és ezáltal milyen hatással van a később kapott nyugdíj összegére.

"10 százalék feketén kap fizetést...

A feketegazdaság sok problémát okoz az államnak, és a vállalatoknak is. Az adófizetés elkerülésével ugyanis az állami bevételeket csökkentik, aminek hatására az adók emelkednek, hogy valamiből pótolják a kiesett bevételt. Ezt az adót pedig a vállalkozások, és a magánszemélyek fizetik meg. Az adó és egyben járulékfizetés elkerülésének a fentieken túlmenően a nyugdíjakra is van hatása. Az állami rendszerbe kevesebb pénz érkezik, így alacsonyabb keret áll rendelkezésre a mostani nyugdíjasok eltartására. De mi lesz azokkal a nyugdíjkorhatár elérése után, akik most nem fizetik be a megfelelő összeget?...

…..Nyugdíjkérdés Magyarországon: sokan fognak pofára esni...

A tájékozottság hiányának és az "élj a mának" filozófiának köszönhetően a magyar lakosság harmada semmilyen módon nem készül az időskori éveire. Sokan nem ismerik a nyugdíjkorhatárt, és azzal sincsenek tisztában, hogy milyen adókat és járulékokat fizetnek be minden hónapban….."

Forrás: pénzcentrum.hu


Ha a munkáltató nem jelenti be a dolgozót, így több pénzt tud a zsebébe tenni, és több marad az ő zsebébe is, - az államnak viszont nem folyik be kellő adó, így megemeli az adó mértékét. A dolgozónak nem lesz nyugdíjalapja, ezért nem fog kapni nyugdíjat, saját maga nem fog megtakarítani annyi pénzt, hogy elég legyen nyugdíjas korára, ezért az államtól várja el, hogy eltartsa. Az állam, ha felvállalja szociális alapon, akkor megint kénytelen valami adót emelni….

Ideje lenne már felnőni, és a törvényeket betartva dolgozni, dolgoztatni! Lehet, sőt, biztos, lennének nehézségek, de hosszú távon szerintem mindenkinek megéri.

Ha valaki azt vállalja, hogy nem fizet adót, járulékot, az később se tartsa a markát, hogy őt gyógyíttassa meg az állam, vagy fizessen neki nyugdíjat. Vállalja úgy a fekete munkát, hogy tudja, semmire nem számíthat az államtól.

Szerintem egyértelműen a munkáltatóé a felelősség, hisz elsősorban tőle függ, mit, hogyan fizet, a munkavállaló csak abban tud dönteni, vállalja vagy sem. Továbbá a munkáltató felelősségét még az is felerősíti, hogy a „fekete munkavállalók” nagy része tudatlan, nem is gondol bele a jövőjébe.

Szólj hozzá!

Címkék: nyugdíj felelősség feketegazdaság munkavállaló munkáltató ellátás feketemunka nyugdíjalap

A bejegyzés trackback címe:

https://hitelestipp.blog.hu/api/trackback/id/tr77345205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása