HTML

Hitelesen HITEL lesen

„Nyakamon a disznóvágás, és se disznóm, se szalmám!” –jutott eszembe a régi mondás, mikor ismerősömet hallgattam: -férjhez megy a lányom, de hol fog lakni? Nálunk nincs túl sok hely, a vőlegénye is panelban lakik a szüleivel. Igaz, hogy mindketten jól keresnek, de annyi pénzük nincs, hogy fussa egy saját lakásra. Hitel kell, de milyen?

Kereső

Egyedi keresés

Választhatsz

Utolsó kommentek

Jobbnál jobb ajánlatok

Befektetési tippek

2008.10.17. 09:41 online


Aki bízik abban, hogy a világgazdaság egy-két év múlva is működőképes lesz, annak kitűnő lehetőséget teremtenek a jelenlegi árszintek – s nemcsak a a részvénypiacokon. A Figyelő összeállításában egy tucatnyi tippet nyújt azoknak, akik vételre kívánják kihasználni a sok esetben elképesztően mélyre süllyedt árakat.

1. Érdemes egy széles banki portfóliót építeni, nem kell félni semelyik piactól. Tegyük fel, hogy megveszünk egy 40 bankból álló csomagot. Ha 15 csődbe is megy, öt év múlva a megmaradt részvényein akkora profitunk lesz, hogy bőven megérte a kockázat.

2. A jövő továbbra is a BRIC-országoké: amint megáll a nyersanyagárak esése, újból érdemes megjátszani ezeket, hiszen már indokolatlanul olcsók lettek. Különösen az orosz és kínai nyersanyagcégek és bankok tűnnek remek lehetőségnek. Érdemes megkeresni azokat a konkrét sztorikat, amelyeknél minden eddigi hüvelykujj-szabály szerint indokolatlanul alacsony árak alakultak ki.

3. Az olajcégek 3-4 P/E-mutatója azt jelenti, hogy a piac tartósan 50 dollár alatti olajárral modellez. Vannak olyan ingatlanfejlesztők, amelyek tele vannak pénzzel, mégis drasztikusan esett az árfolyamuk. Ha ilyen részvényekből összeválogatunk egy portfóliót, és csak a papírok fele visszatalál a régi idők értékeléséhez máris agyonkerestük magunkat.

4. Ha hosszabb idősorokat áttekintünk, akkor a gyorsan forgó fogyasztási cikkeket előállító cégek közül a legnagyobbak – például a Coca Cola, a Kraft, a McDonalds – verhetetlenek. Az elmúlt öt évben ezek átlag 19 százalékos éves hozamot adtak a a részvényeseknek. Ha visszaesik a gazdaság, ugyan csökkenhet a forgalmuk, de azért legtöbben nem hamburgeren kezdik a takarékoskodást. Ráadásul a válság által kevésbé érintett, gyorsan fejlődő országokban éppen most idomul a lakosság fogyasztása a fejlett világhoz, ami pedig komoly növekedési dinamikát adhat.

5. Ma már különböző technikákkal Magyarországról is elérhető olyan alap, vagy index, amely több hedge fund átlagos teljesítményét követi. A piacon maradt hedge fundok bizonyára életképesek, hiszen eddig is ügyesen játszottak áremelkedésre és áresésre egyaránt.

6. Akár kezdőknek, akár haladóknak remek közép- és hosszútávú befektetés a magyar állampapír. A 3-5 éves magyar kötvények esetében mind az inflációhoz, mind a kockázatokhoz mérve abnormálisan magas, 10 százalék feletti hozam alakult ki.

7. A globális recessziós félelmek nyomán a nyersanyagárak is drasztikusan zuhantak az elmúlt hetekben, noha a jelenlegi válság és a kereslet ideiglenes visszaesése sem változtat azon a tényen, hogy a nyersanyagokból szűk kapacitásaink vannak. Ez pedig középtávon ismét áremelkedést valószínűsít.

Forrás: vg.hu
 

Szólj hozzá!

Címkék: befektetés részvénypiac portfólió

A bejegyzés trackback címe:

https://hitelestipp.blog.hu/api/trackback/id/tr50718291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.