HTML

Hitelesen HITEL lesen

„Nyakamon a disznóvágás, és se disznóm, se szalmám!” –jutott eszembe a régi mondás, mikor ismerősömet hallgattam: -férjhez megy a lányom, de hol fog lakni? Nálunk nincs túl sok hely, a vőlegénye is panelban lakik a szüleivel. Igaz, hogy mindketten jól keresnek, de annyi pénzük nincs, hogy fussa egy saját lakásra. Hitel kell, de milyen?

Kereső

Egyedi keresés

Választhatsz

Utolsó kommentek

Jobbnál jobb ajánlatok

Közel 2 milliárd forintot csalt egy biztosítási alkalmazott

2008.01.27. 10:28 online

Több mint 70 ember pénzét, összesen 1,9 milliárd forintot tett zsebre a gyanú szerint az AXA Magyarország biztosítótársaság szakembere, aki már előzetes letartóztatásban van.
A rendőrség többrendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás miatt nyomoz, ám könnyen lehet, hogy a károsultak is összejátszottak a csalóval.

Kiderült, hogy a biztosító csaló munkatársa az ügyfelek pénzét, akik egy kiemelkedő hozamot ígérő konstrukciót választottak, nem fizette be a biztosítóhoz.

A Nemzeti Nyomozó Iroda szerint feltételezhető, hogy a pénzüktől megszabadított emberek is összejátszottak a biztosító alkalmazottjával, ezért minden károsult esetét egyedileg vizsgálják meg.

Mivel a férfi érvényes PSZÁF engedélyszámmal volt regisztrálva, ezért semmi ok nem lehetett gyanakvásra – írja cikk.

Ez jó hír, bár nem vagyok meggyőződve, hogy minden ember, akit felkeres egy biztosítási üzletkötő, leellenőrzi ezt, és mint kiderült, még ez sem jelent teljes garanciát csalás ellen.
Most bizonyára lesz egy időszak, amikor sokan be sem fogják engedni az üzletkötőket, kivéve, ha személyes ismerősük, illetve az ajánlotta. Az emberek szívesebben kötnek egy ilyen típusú üzletet, olyan személlyel, akit ismernek, vagy akit ismerős ajánlott.

Ez is egy bizalmi állás, és sajnos, olykor bekerülnek olyan személyek, akik visszaélnek vele. Szerencsére ez elenyésző, de ez a kevés is épp elég ahhoz, hogy rontsa a biztosítókról alkotott véleményt.

Ami kicsit megnyugtathatja az embereket, és a bizalmat erősítheti, hogy
a törvény szerint ügynöke tevékenységéért a biztosító felel.


Szólj hozzá!

Címkék: csalás biztosítás axa

A bejegyzés trackback címe:

https://hitelestipp.blog.hu/api/trackback/id/tr45313291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása