HTML

Hitelesen HITEL lesen

„Nyakamon a disznóvágás, és se disznóm, se szalmám!” –jutott eszembe a régi mondás, mikor ismerősömet hallgattam: -férjhez megy a lányom, de hol fog lakni? Nálunk nincs túl sok hely, a vőlegénye is panelban lakik a szüleivel. Igaz, hogy mindketten jól keresnek, de annyi pénzük nincs, hogy fussa egy saját lakásra. Hitel kell, de milyen?

Kereső

Egyedi keresés

Választhatsz

Utolsó kommentek

Jobbnál jobb ajánlatok

Lábadozás időszaka következik - rendszeres törlesztés javasolt a devizahiteleseknek

2008.11.12. 20:25 online

 

A nemzetközi válság okairól, a magyarországi különleges helyzetről, és a lehetséges megoldásokról tartottak előadást a szakemberek a Corvinus Egyetemen tartott kerekasztal-beszélgetésen. Itt kiderült például, hogy a gazdasági válság Farkas István, a PSZÁF Felügyeleti Tanácsának elnöke szerint csak az emberek fejében lévő bizalmi válság.

Farkas István szerint a jelenlegi helyzetet illúzióvesztések sorozatának kell felfogni. Balogh Imre, az MKB Bank Zrt. vezérigazgató-helyettese ugyanakkor a válság okának az Egyesült Államok gazdasági kiegyensúlyozatlanságát tartotta, míg a válság begyűrűzését szívinfarktus közeli állapothoz hasonlította. Várakozásai szerint most még a lábadozás időszaka következik, amelyet szükségszerűen több éves utókezelésnek kell követnie.

Hardy Ilona, az MNB Monetáris Tanácsának tagja szerint viszont a piacok önszabályozó tevékenysége és a hatóságok közötti viszony okolható a kialakult helyzetért. A jelek már több éve láthatóak, s a válság kisebb lett volna, ha sikerül csökkenteni a piaci szereplők profitéhségét.

A devizahitellel rendelkezőket ugyanakkor higgadtságra szólította fel a BG Hitel és Lízing vezérigazgatója, Hegedűs Éva. Azt javasolta a lakosságnak, hogy rendszeresen törlesszék devizahiteleiket. Szerinte ahhoz, hogy egy egységes álláspontot alakítsanak ki a következő évekre vonatkozóan, az összes pénzügyi, és közgazdasági szektorban dolgozó szakértelmére szükség van - számolt be az InfoRádió.


Forrás: ingatlanmagazin.com
 

Szólj hozzá!

Címkék: hitel devizathitel

A bejegyzés trackback címe:

https://hitelestipp.blog.hu/api/trackback/id/tr48765977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása