HTML

Hitelesen HITEL lesen

„Nyakamon a disznóvágás, és se disznóm, se szalmám!” –jutott eszembe a régi mondás, mikor ismerősömet hallgattam: -férjhez megy a lányom, de hol fog lakni? Nálunk nincs túl sok hely, a vőlegénye is panelban lakik a szüleivel. Igaz, hogy mindketten jól keresnek, de annyi pénzük nincs, hogy fussa egy saját lakásra. Hitel kell, de milyen?

Kereső

Egyedi keresés

Választhatsz

Utolsó kommentek

Jobbnál jobb ajánlatok

Újabb bankok állnak le a devizahitelezéssel

2008.10.15. 18:25 online

 

Korlátozza a devizaalapú hitelek befogadását a Raiffeisen, a K&H pedig már nem ad 5 százalék önerővel ilyen lakáshitelt. Az Unicredit és a Raiffeisen azt javasolja a devizahitelt felvett ügyfeleinek, hogy váltsák forintra a kölcsönt. Az OTP a passzív KHR-listásokat zárta ki teljesen a devizahitelezésből. Az MKB hétfőn függesztette fel a devizaalapú hitelek befogadását, a Volksbank pedig kedd óta nem ad svájci frank alapú hitelt.

A pénzpiaci válság miatt újabb bankok korlátozzák vagy függesztik fel a devizahitelezést Magyarországon. A Raiffeisen egyelőre csak korlátozza a deviza alapú hitelek befogadását. Az anyabank szóvivője a Reutersnek azt mondta: nem állították le teljesen a devizahitelezést, mint az MKB, de csak igen korlátozottan folyósítanak ilyeneket, és ha mégis, akkor csak euróban.

A K&H is szigorított a devizahitelezésen: 5 százalék önerővel kedd óta nem ad deviza alapú lakáshitelt, legalább 20 százalék aját erőt írnak elő. A jen alapú hitelezést már szeptemberben felfüggesztették. Úgy tudjuk, hogy a Raiffeisen és az Unicredit levelet küldött devizahiteles ügyfeleinek, amelyben azt javasolják, hogy váltsák át forintra az euró vagy svájci frank alapú hiteleiket.

Az OTP is bekeményített: lapinformációk szerint passzív KHR-esektől egyáltalán nem fogadnak be hitelkérelmet. Ez minden olyan ügyfelet érint, aki az elmúlt 5 évben valamilyen ok miatt felkerül a banki adóslistára.

Az MKB hétfőn jelentette be, hogy határozatlan időre felfüggeszti az euró és svájci frank alapú hitelek igénylésére vonatkozó új kérelmek befogadását. Kedden kiderült: a Volksbank is szigorít, igaz, nem olyan mértékben, mint az MKB. Az osztrák pénzintézet csak a svájci frank alapú hitelek befogadását függesztette fel, euró-alapon továbbra is ad kölcsönt az ügyfeleknek.


forrás: zoom.hu
 

Szólj hozzá!

Címkék: hitel otp raiffeisen devizahitel k&h mkb

A bejegyzés trackback címe:

https://hitelestipp.blog.hu/api/trackback/id/tr59715662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása