HTML

Hitelesen HITEL lesen

„Nyakamon a disznóvágás, és se disznóm, se szalmám!” –jutott eszembe a régi mondás, mikor ismerősömet hallgattam: -férjhez megy a lányom, de hol fog lakni? Nálunk nincs túl sok hely, a vőlegénye is panelban lakik a szüleivel. Igaz, hogy mindketten jól keresnek, de annyi pénzük nincs, hogy fussa egy saját lakásra. Hitel kell, de milyen?

Kereső

Egyedi keresés

Választhatsz

Utolsó kommentek

Jobbnál jobb ajánlatok

Még jobban figyeljünk

2008.10.14. 06:48 online

Most még jobban figyeljünk bankszámlaadatainkra, hivja fel a figyelmet az mfor.hu cikke.

Ne reagáljunk az olyan emailekre vagy felugró ablakokon elhelyezett üzenetekre, amelyek számlaadatok megadására szólítanak fel, még akkor sem, ha ezek látszólag a banktól érkeznek. 

 

A hitelválság zavarosában halásznak az internetes bűnözők


A bankszámlaadatok megszerzésére irányuló internetes bűncselekmények szaporodásával járhat a nemzetközi pénzügyi válság - figyelmeztetnek amerikai és brit állami és bankszakmai testületek, illetve biztonságtechnikai szakértők.

HitelválságBush és Berlusconi: Megoldjuk a válságot!Greenspan nyakába varrják a hitelválságotElfogadták a francia és a német mentőcsomagokat is100 milliárd euróból segítené a bankközi hitelezést SpanyolországPM: likviditás-bővítő lépés a bankok számáraTovábbi cikkek

Az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) és egy brit parlamenti bizottság egyaránt arra hívja fel a figyelmet, hogy a pénzügyi válság hatására az online adathalászat (phishing) területén elmozdulás várható az identitástolvajlástól a banki ügyféladatok megszerzésére irányuló kísérletek felé.

Az FTC szerint a zavarosban halászó csalóknak kiváló lehetőséget biztosít a bankszférában végbemenő viharos változás, amelynek során számos pénzintézetnek hirtelen megváltozott a tulajdonosi szerkezete. A bűnözők a megroggyant bankházak élére kinevezett állami válságmenedzserek vagy az új tulajdonos nevében léphetnek fel, és adategyeztetésre kérhetik a gyanútlan ügyfeleket - áll a bizottsági közleményben.

A testület azt javasolja az internetező bankszámla-tulajdonosoknak, hogy ne reagáljanak az olyan emailekre vagy felugró ablakokon elhelyezett üzenetekre, amelyek számlaadatok megadására szólítanak fel, még akkor sem, ha ezek látszólag a banktól érkeznek.

Az identitástolvajlással (ID theft) kapcsolatos ügyekkel foglalkozó brit parlamenti bizottság éves beszámolója szerint a krízis miatt szigorodó hitelfeltételek hatására gyakoribbá válhatnak a számlatulajdonosok elleni támadások. "Hitelt szerezni lopott identitással is egyre nehezebb, a bűnözők ezért aktívabban törekedhetnek a már létező számlák megcsapolására" - áll a bizottság második éves beszámolójában.
hirdetés

A Secure Computing IT-biztonságtechnikai cég legfrissebb jelentése szerint az adathalászok legkedveltebb célpontjai a válságban megtépázódott amerikai pénzintézetek, és a Wachovia, a J.P. Morgan Chase és a Bank of America mellett a közeljövőben - az ötszázmilliárd fontos állami bankmentő program befejeztével - a brit bankok is igen népszerűek lesznek a bűnözők körében.

Mindeközben a brit bankrenszer fizetési iparágát összefogó szervezet, a Fizetési Klíring Szolgáltatók Szövetsége (APACS) arról számolt be, hogy az adathalász-támadások száma már a világ pénzügyi rendszerét megrázó válság kirobbanása előtt is meredeken emelkedett. A szövetség idén január és június között összesen 20.682 ilyen esetet regisztrált, ami 186 százalékkal több, mint 2007 első hat hónapjában - áll a BBC hírportálján megjelent összefoglalóban.

Forrás: mfor.hu
 

 

Szólj hozzá!

Címkék: hitel hitelválság bankszámlaadatpk

A bejegyzés trackback címe:

https://hitelestipp.blog.hu/api/trackback/id/tr75712771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása